Nieuws

Zondagsmarkt

Zoals elk jaar staan we weer op de zondagsmarkt in Middenbeemster. Dit doen we met een kraam waar men een instrument kan proberen of donateur kan worden. Daarnaast zorgt ons dweilorkest ” Goed gestemd” voor de gezellige feeststemming op de markt. Ter inspiratie hebben we hieronder een aantal recepten die met de kruiden gemaakt kunnen worden.

 

Spectaculair Winterconcert!

Op 30 en 31 januari was het winterconcert met dit jaar een speciaal spionnen thema en als afsluiter een ode aan James Bond. Tijdens het concert speelde zowel het opleidingsorkest als de fanfare zelf een muziekstuk met filmbeelden. Het opleidingsorkest deed dit met Pirates of the Caribean. De fanfare zelf deed dit bij filmbeelden van James Bond. De film was opgebouwd uit allerlei memorabele beelden uit alle James Bond films. De muziek was dan ook speciaal gearrangeerd om perfect aan te sluiten op de beelden. Dit vergt een zeer goede timing van zowel de dirigent als het orkest en dat was gelukt. Met dank aan Don Roemer voor de montage van de film en dirigent Wim Klaver voor maken van het arrangement.

2016-01-30 20.41.07

Traditie getrouw was het concert ook weer het jaarlijkse moment om de jubilarissen te huldigen die lid zijn van de fanfare. Dit jaar wel 4 stuks te weten Cisca Enthoven, Carla Enthoven en Marijke van der Hulst die 25 jaar bij de vereniging zijn aangesloten en Nelleke Ordeman die reeds 40 jaar bij de fanfare actief is. De eer was dit jaar voor het eerst aan de beschermvrouwe van de fanfare, Burgemeester Joyce van Beek, die de oorkondes uitreikte en de speldjes opspelden. 2016-01-30 21.23.33

 


 

Scholenactie

De Beemsters Fanfare is druk bezig om jongeren te werven voor het orkest. Speciaal hiervoor gaat een groep van de leden langs scholen om de fanfare te presenteren en de kinderen een nuziek instrument te laten proberen. Afgelopen weken zij ze al bij de Lourdes school te Westbeemster en de Bloeiende Perelaar te Zuidoostbeemster geweest. Dit was een groot succes, veel kinderen waren enthousiast en stonden in lnge rijen opgelijnd om een instrument te proberen. Met name het slagwerk is populair.

IMG-20151203-WA0000IMG-20151203-WA0004IMG-20151203-WA0006


 

Beemsters Fanfare wint 1e prijs op Ot en Sien festival in Twisk.

IMG-20150513-WA0001

Op het festival Ot en Sien festival in Twisk traden een groot aantal fanfare- en harmonieorkesten op. De optredens werden gejureerd op zowel de presentatie als de muzikaliteit. Elk orkest had een simpele opdracht meegekregen, doe iets origineels buiten het standaard repertoire. Dit resulteerde in fanfareorkesten die veranderde in showorkesten met toneelstukjes. Er werd vooral veel gezongen tijdens de optredens. De Beemsters Fanfare trad op met Peu de Feu, een band die voornamelijk zigeuner jazz speelt. Deze combinatie was tijdens het winterconcert al een groot succes en dat is tijdens het Ot en Sien festival weer gebleken. De Beemsters Fanfare won samen met Peu de Feu de 1e prijs.

 

 


 

22 november 2014 Moments for Music

Ons feestjaar zit erop! We hebben ons 125 jarig bestaan afgesloten met een GEWELDIG slotconcert i.s.m. het Volendams Operakoor! De Joannes de Doperkerk te Westbeemster was vier dagen voor het concert ‘Moments for Music’ al helemaal uitverkocht! Op facebook en via onze penningmeester werd nog gesmeekt om kaarten, maar deze waren helemaal op.

Het concert zelf ging heel erg goed. Vanuit het publiek kwamen alleen maar positieve reacties en beide dirigenten Peter Schlamilch (Volendams Operakoor) en Wim Klaver (Beemsters Fanfare) waren zeer tevreden. De fanfare en het koor klonken in de kerk prachtig samen. Het koor kwam, zonder versterking, prima boven de fanfare uit. De fanfare begeleiden op haar plaats en het koor weer prachtig.

Deze avond was een avond om nooit meer te vergeten. Net als ons hele feestjaar. Wij hebben er erg van genoten en wij hopen al onze bezoekers ook! Met dank aan het VSB fonds.

Hieronder kunt u een van de hoogtepunten van de avond terug kijken en luisteren:

Speelt u zelf een instrument of zou u dit willen leren, om aan dit soort evenementen mee te kunnen doen. Maar ook gezellig met ons muziek te kunnen maken, meld je dan aan via info@beemsters-fanfare.nl .

 

 

 


 

29 mei 2014 Open dag Beemster

Tijdens de open dag van de Beemster tijdens Hemelvaartsdag kon natuurlijk de fanfare niet ontbreken. Special voor deze dag was de foto expositie, die eerder te zien was in het gemeentehuis, verhuist naar de kerk in Middenbeemster. Ondanks het minder mooie weer trok de tentoonstelling nog veel bekijks. Naast de expositie was het mogelijk om op een instrument te spelen en informatie op te vragen over de fanfare. Foto’s van de open dag volgen nog.

 

 17 mei 2014 Helden van Beemster Live!

Zaterdag 17 mei gaf Beemsters Fanfare haar 125 jarig jubileum concert! Hiervoor had de fanfare groots uitgepakt, Margriet Eshuijs presenteerde de show, want zo kan dit concert gerust genoemd worden. Verder waren er vele gasten op het podium te zien: Liveband GIGA, Maarten Peeters, Popmusicalkoor Purmerend, Marc Stoop en danseressen van dansstudio de Kloek! Het was een spectaculaire avond waar 170 man op het podium stond en ca. 600 man aan publiek was. Het publiek was ook zeer enthousiast! Na afloop werd er een staande ovatie gehouden waar geen eind aan leek te komen. Het was een vlot concert met veel verschillende muziek stijlen, die Margriet Eshuijs vlekkeloos aan elkaar praatte. Maarten Peeters bezorgde het publiek kippenvel met zijn lied ‘dichter bij de hemel kom ik niet’ en de fanfare spetterde met hits als ‘Alles is liefde’ en ‘Disco inferno’. ‘House for sale’ kan op een avond waar Margriet Eshuijs aanwezig is natuurlijk niet ontbreken en de afterparty werd feestelijk ingeluid met het nummer ‘Bestel màr’. Hierna nam GIGA het stokje over en maakte er nog een groot feest van.

Vanwege het 125 jarig jubileum heeft de burgemeester namens de gemeente een trofee uitgereikt aan de vereniging. Deze trofee krijgt een mooie plaats in de ere kast van de Fanfare.

 

10 mei 2014 Flash mob !!! 

Winkelde mensen werden aangenaam verrast in de Overvecht toen spontaan de fanfare begon te spelen. Zie hier het resultaat en met name de reactie van de mensen.

 

8 februari 2014  Feest ‘125 jaar’ voor de leden

vuurwerk                    de voorziter

Op 9 februari om 00.00 uur bestaat de Beemsters Fanfare op de kop af 125 jaar. Dat wordt gevierd op zaterdagavond 8 februari door bijna alle leden. Met aftellen en om 00.00 uur een spetterend vuurwerk. Met champagne wordt geproost op de volgende 25 jaar. Het was een mooi gala feest!

de commisie 125 jarig bestaan

    De commissie 125 jaar, in kleding zoals gedragen is in 1889. Deze commissie heeft alle speciale activiteiten, zoals dit feest, ‘Helden van Beemster live de Rabo Edition’, de concerten in alle dorpskernen en het concert met het Volendams Operakoor bedacht en georganiseerd. Er komt dus nog veel meer aan dit jaar, kijk bij de agenda op deze site.

de bugelsectie           foto 1 feest fanfare

                                de trombonesectie

                                jeugd

  25 en 26 januari 2014 Winterconcerten

                       poster winterconcert JPEG                       krantenstuk de Uitkomst winterconcert 2014

 Op zaterdagavond 25 januari en zondagmiddag 26 januari hebben we voor twee volle zalen publiek met veel enthousiasme gespeeld. Het opleidingsorkest begon met zijn eigen nummers en nieuwe leden waaronder Noa Stroet en Mathieu Borgers op bugel en Raeven Pieters op alt-saxofoon.  

Waarna het grote orkest zich liet horen met de gedragen ‘A Symphonic Prelude’ van Alfred Reed en ‘Ballad’ van Ben Haemhouts. Deze Ballad, een bugelsolo, werd heel mooi gespeeld door Mirjam van Bavel en begeleid door het orkest.

                                 winterconcert

                                         Concert in onze eigen mooie concertzaal

Door onze burgemeester en beschermheer H. Brinkman werden Tineke Meinema, Hans Albertsma en Ben Brouwer gehuldigd voor respectievelijk 25, 25 en 40 jaar lidmaatschap. De heer Brouwer kreeg het ere-lidmaatschap van de vereniging voor zijn staat van dienst.

     Huldiging  de jubilarissen

                                                                      Ben Brouwer, Tineke Meinema en Hans Albertsma

Na de pauze, met de altijd leuke grote verloting, vervolgden we het concert in samenwerking met Dansstudio de Kloek. Er werd gedanst op o.a. ‘O Fortuna’ arr. Carl Orff en Wim Klaver, ‘Perez Prado’  arr. van Giancarlo Gazzani en ‘Circus Hysterica’ arr. van Wim Klaver. Op de Ierse ‘Lord Tullamore’ van Carl Wittrock moesten de voeten ook vlug van de vloer. Als toegift speelden we ‘Stevie Wonder in concert’ arr. van Paul Murtha. Het publiek beloonde ons met staande ovaties en een lofzang van de in het zonnetje gezette donateur en ‘voor altijd’ bezoekster van onze concerten Tiny Langeveld en Leni Greuter van de Beemster Gemeenschap. Veel belovende concerten aan het begin van ons jubileumjaar 2014!

                                  1551773_669676793075037_1178435896_n

                                                                                                                      Roelien Aardema, PR

 2 november 2013

 Najaarsconcert Beemsters Fanfare, Ilpendams fanfare en Kunst na Arbeid.

 Het Drieluik-najaarsconcert van Beemsters Fanfare, Ilpendams Fanfare en Kunst na Arbeid Purmerend is een groot  succes geworden. De naam is misschien verkeerd omdat het concert zijn ontstaan vond op Facebook. ‘Facebookconcert’ zou ook zomaar de naam kunnen zijn.

Een oproepje van de Beemsters Fanfare op Facebook resulteerde in een snelle reactie van Kunst na Arbeid en Ilpendams Fanfare, die zagen het wel zitten om met elkaar een serie concerten te gaan geven.

Beemsters Fanfare organiseerde het eerste concert en we hopen de komende jaren teruggevraagd te worden door Ilpendams Fanfare en Kunst na Arbeid. Eerder hebben we dit gedaan met Volendams Fanfare en Fanfare Zuiderwoude. Het is erg leuk om samen een concert te verzorgen, elkaar te horen en te ontmoeten.

Extra dimensie was de aanwezigheid van een jurylid Rob Goorhuis. Een hedendaags Nederlands componist, muziekpedagoog, dirigent, klavecinist, pianist en organist. Hij wordt vaak gevraagd te luisteren en een verslag te schrijven over concerten. Concoursen zijn tegenwoordig niet meer zo geliefd, maar de behoefte aan opbouwende kritiek wel. Daar kan je het als orkest mee doen en lering uit trekken.

knipsel 2 november

 Ilpendams Fanfare, Kunst na Arbeid en Beemsters Fanfare speelden ieder meerdere nummers. Eén daarvan werd beoordeeld door Rob Goorhuis. Respectievelijk ‘Broken sword’ van Kevin Houben, Scadawerth van Jan Bosveld en ‘Lord Tullamore’ van Carl Wittrock.

Een goed gevulde zaal, mooi versierd met pompoenen van de familie Ordeman, beluisterde ook twee mooie bugelsolo’s: ‘Sorry’ van Colin Benders en Rieks van der Velde en ‘Ballad’ van Ben Haemhouts. Gespeeld door Bente Boots uit Ilpendam en Mirjam van Bavel uit de Rijp. Het is een feest om jonge mensen zo talentvol en mooi te horen spelen. De orkesten hebben toekomst!

 Maar ook is het een feest naar de stukken ‘Romeo en Juliet’, James Bondmuziek, Medusa, West Side Story en Stevie Wonder in Concert te luisteren. Van klassieke concertstukken naar lichtere muziek waarbij je eigenlijk niet stil op je stoel kan blijven zitten.

 Op 17 mei 2014 hoeft dat ook niet. Dan mag je swingen en feesten in de grote zaal van de Kloek in Middenbeemster tijdens het Promconcert ‘Helden van Beemster live’. Ter ere van het 125-jarig bestaan van de Beemsters fanfare, die dit wil vieren met de hele bevolking van de Beemster en daarbuiten. Niemand minder dan Margriet Eshuys zal dit feest aan elkaar praten en optredens verzorgen, net als de Beemsters fanfare zelf, de band Giga en het Pop-musical koor uit Purmerend. Kaarten zijn al te reserveren via 125jaar@beemsters-fanfare.nl. Wees er snel bij, want vol is vol!

                                                                                                      Roelien Aardema, PR

Fotografe Rieta Mulder

 

In 2013 heeft fotografe Rieta Mulder een fotoserie gemaakt van de Beemsters Fanfare. We zijn haar heel dankbaar voor de sponsoring van zoiets fundamenteels als foto’s om mee naar buiten te treden. Zo is het hoe je overkomt in de buitenwereld. We willen overkomen zoals we zijn: fris, vernieuwend, met veel jonge leden. De nieuwe foto’s zijn uitermate geschikt om de nieuwe website mee in te richten.

De foto’s zijn zo mooi en bijzonder dat we aan het bedenken zijn hoe ze te exposeren. Volgend jaar zou dat goed uitkomen in verband met ons jubileum. Mocht u een geschikte plek weten in de Beemster of vlak daar buiten, dan horen wij dat graag. U kunt dan contact opnemen via de mail: pr@beemsters-fanfare.nl

Rieta heeft een site waarop u meer van haar kunt bewonderen: www.rietamulder.nl

 

_MG_3285            _MG_3132

 

Facebook en Twitter

Weet u dat wij een Facebookaccount hebben met meer dan 900 volgers? De volgers zijn o.a. Beemsterlingen, collega-orkesten en muzikanten uit het binnen- en buitenland. U kunt ons daar dus ook volgen. Regelmatig is er wat nieuws over de fanfare te lezen.

 

_MG_5418

 

Ook hebben wij een Twitteraccount. Hier met 327 volgers. Ook hier wordt het nieuws gedeeld met alle belangstellenden.

Dankzij social media hebben we korte lijntjes met onze fans en het lijkt erop dat het extra publiek trekt met concerten.

Het najaarsconcert van 2 november 2013 is begonnen met een oproep op Facebook. Ilpendams Fanfare en Kunst na Arbeid reageerden meteen en het concert werd geregeld!

 

Donateurskaarten

Bijna is het weer zover en komen onze leden bij u langs met de donateurskaarten voor 2014. We zijn u erg dankbaar voor uw steun. Dankzij u kunnen wij onze activiteiten voortzetten en gaan we er een spetterend jubileumjaar van maken! Als dank krijgt u van ons één toegangskaart voor het winterconcert. Voorheen waren dat twee vrijkaarten, maar door de toegenomen kosten en luxere ambiance o.a. qua stoelen, kunnen we ons dat niet meer permitteren. Maar u zit dan wel weer lekker gedurende het concert!

 

_MG_2612          _MG_2590

Een gedachte over “Nieuws

  1. Rieta Mulder

    Jullie website ziet er voortreffelijk uit!
    Dank voor de aardige woorden over mijn werk!
    Op naar veel nieuwe leden en verfrissende concerten!

    Rieta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *